Ovo su tri najgore stvari koje možete pojesti

“Najgore što možete pojesti je hrana koja sadrži mnogo kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih tvari kao što su esencijalni vitamini i minerali”, kaže Luke Corey, registrirani dijetetičar s klinike Mayo.

Takvi su gazirani sokovi, raznorazna peciva i torte, pržena hrana i zamrznuta jela, mesne prerađevine… “Mnoge od ovih namirnica također imaju visok sadržaj natrija i dodanog šećera, što može doprinijeti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima”, upozorava Corey i za Newsweek izdvaja tri najgore stvari koje možete unijeti u organizam.

“Nikad ne kažem da nikad više ne trebate jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo rijetkim prilikama”, kaže dijetetičar.

1. Zamrznuta pizza

“Većina zamrznutih pizza sadrži puno kalorija, natrija, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih tvari”.

2. Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama, što može doprinijeti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera. “To može dovesti do povećanja tjelesne težine i drugih zdravstvenih problema”.

3. Mesne prerađevine

Corey navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima i nitritima, što može doprinijeti raznim bolestima.

scroll to top