Omlet bez jaja za doručak

Sastoji: 200 g mekanog svježeg tofua, 8 kašika brašna, susamovo ulje, 100 ml sojinog ili zobenog vrhnja, 1 kašika aru praha, so, biber, kurkuma, 200 ml vode, 1 mladi luk, 1 čehno bijelog luka, 20 g dimljenog seitana.

Priprema:

1. Dobro izmiješajte brašno, 80 g tofua kojeg ste prethodno izmiksali štapnim mikserom, aru prah, malo soli, vrhnje i vodu.
2. Na ulju lagano prodinstajte na kolutiće narezani mladi luk, dodajte seitan narezan na kockice, preostali tofu zgnječen viljuškom, lagano prodinstajte pa umiješajte kurkumu i biber po želji.
3. Prelijte tekućim tofuom pa pecite s obje strane dok ne porumeni. Poslužite s hljebom i svježim povrćem.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top