Odresci sa začinskim biljem

Sastojci: 3 teleća odreska, 2 glavice luka, 2 kašike ulja, 1 čehno bijelog luka, 4 kašike nasjeckanih listića peršuna, so, biber, 1 kašika maslaca, 1 kašika brašna, 125 ml mlijeka, 200 ml temeljca, naribani muškatni oraščić.

Priprema:

1. Posušite meso pa na debljoj strani urežite duboki džep. Ogulite i nasitno nasjeckajte luk, pa pola staklasto prodinstajte na 1 kašiki ulja.

2. Dodajte protisnuti bijeli luk i 3 kašike peršuna te pržite 3 minute. Začinite solju i biberom te ostavite da se ohladi. Napunite meso i zatvorite otvor čačkalicama.

3. Ugrijte 1 kašiku ulja. Pržite meso sa svih strana oko 5 minuta. Zagrijte rernu na 180 stepeni te pecite file 20-25 minuta.

4. Za bešamel najprije prodinstajte preostali luk na maslacu. Pospite brašnom te još jednom popržite. Ulijte mlijeko i temeljac te miješajući kuhajte 5 minuta.

5. Začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Umiješajte preostali peršun. Poslužite uz odreske i prilog po želji.

scroll to top