Noklice od špinata i rikote

Sastojci: 400 g špinata, 150 g rikote, 100 g parmezana, 2 jaja, žumance, 200 g brašna, so, biber, malo muškatnog oraščića.

Priprema:

1. Špinat oprati i skuhati, procijediti i sitno isjeckati. Pomiješati s rikotom, 50 g parmezana, jajima i žumancetom. Promiješati i dodati brašno i zamijesiti glatko tijesto, dodati po ukusu soli, bibera i muškatnog oraščića.

2. U dublju šerpu sipati vodu i neka proključa, malo je posoliti. Od tijesta praviti noklice, stavljati ih u vodu i kuhati. Kada se dignu na površinu vaditi ih rešetkastom kašikom i ostaviti da se dobro ocijede.

3. Poredati ih u podmazanu vatrostalnu zdjelu, posuti preostalim parmezanom i oko 5 minuta zapeći u rerni na 180 stepeni.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top