Mljekara Livno dobila vrijedno priznanje za tradicionalni specijalitet

Mljekara Livno istinski je dom Livanjskog sira. Čuvar je tradicije proizvodnje vrhunskog sira koja je započela već krajem 19. vijeka, a sada je dobila još jedno vrijedno priznanje.

Jedinstven način proizvodnje po originalnoj recepturi prenosi se generacijama da bi se dobio sir visoke kvalitete i posebnih svojstva teksture, mirisa i okusa i to su još jednom potvrdili i na svjetskom nivou.

Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Bruxellesa drugu godinu zaredom dodijelio je Livanjskom siru – Mljekare Livno priznanje “Superior Taste Award” s maksimalne tri zlatne zvjezdice za izniman okus i superiornu kvalitetu.

Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od preko 200 renomiranih stručnjaka za hranu pomno odabranih iz najprestižnijih kulinarskih asocijacija i top institucija kao što su Le Guide Michelin i Gault & Millau.

Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima nisu poznati brend ni podrijetlo testiranog proizvoda.

Iz kompanije su poručili da čestitaju svima koji su doprinijeli na ovom uspjehu, kao i da se nadaju da je ovo tek početak.

scroll to top