Melem od četiri domaće namirnice za ublažavanje bolova u mišićima

Bol u mišićima se naziva i mijalgija, bez obzira na uzrok. Mogu nastati usled intenzivnog fizičkog napora, povrede ili zbog pojave nekih zapaljenskih procesa.

U većini slučajeva mijalgija ne predstavlja opasnost za osobu, već neprijatan osjećaj bola i može biti teško da se opusti, zaspi ili obavlja svakodnevne aktivnosti. Većina bolova u mišićima nastaje usljed napetosti mišića (što doprinosi nepravilnom držanju i sedentarnom načinu života) ili povreda (kao što su uganuća, modrice, povrede) nakon vježbanja i prekomernog fizičkog napora.

Ako patite od bolova u mišićima i kostima, spas možete potražiti u svojoj kuhinji.

Za pripremu ovog narodnog lijeka potrebni su vam: med, senf, so i soda bikarbona. Pomješajte po kašiku svakog sastojka i dobro izmješajte da dobijete homogenu smjesu. Balzam stavite u praznu posudu po želji i čuvajte u frižideru.

Nanesite balzam na bolno mjesto, preko njega stavite plastičnu kesu, a zatim umotajte u vuneni šal. Držite oko dva sata.

Tretman možete uraditi i prije spavanja, tako da vam balzam bude na bolnom mjestu tokom noći. Ujutru temeljno isperite balzam.

Za najbolje rezultate, ponovite tretman četiri do pet uzastopnih dana.

Napomena: Narodni lijekovi nisu lijekovi, već služe za ublažavanje tegoba. Za sve zdravstvene probleme koje imate, obavezno se konsultujte sa svojim ljekarom.

(Izvor: Nezavisne novine)

scroll to top