Lazanje s kukuruzom

Sastojci: 6 traka tjestenine za lazanje, 4 paradajza, 250 ml paradajz pirea, 250 g kukuruza šećerca, 250 g kačkavalja, 200 ml kečapa, malo karanfilića, maslinovo ulje, so, biber.

Priprema:
1. Skuhajte prvo tijesto za lazanje po uputstvu sa pakovanja, a u drugoj šerpi kukuruz u slanoj vodi. Lazanje dobro ocijedite i poredajte ih na papir.
2. Zatim pomiješajte kečap, karanfilić, paradajz koji ste isjeckali na kockice i pire od paradajza. Dobijeni sos sipajte u podmazan pleh, prekrijte ga s dvije trake tijesta, preko toga sipajte polovinu skuhanog kukuruza, trećinu rendanog kačkavalja i pokrijte sa dvije trake tijesta za lazanje.
3. Postupak ponovite opet i na kraju pospite preostalim kačkavaljem. Pecite lazanje pola sata u zagrijanoj rerni na 250 stepeni.

scroll to top