Lagani ljetni doručak: Tofu s jajima

Sastojci: 250 g svježeg tofua, nekoliko kašika svježeg biljnog mlijeka, 1 ljubičasti luk, kašičica kurkume, prstohvat crne soli, kašičica prehrambenog kvasca, malo crvene dimljene paprike, prstohvat obične soli, 2 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

1. Svježi tofu dobro razmrvite rukama ili vilicom. Dodajte mu sve suhe začine i dobro promiješajte.

2. U tavici zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte mu narezani ljubičasti luk i pržite minutu-dvije. Dodajte razmrvljeni tofu i ravnomjerno ga rasporedite po tavici pa umiješajte malo biljnog mlijeka.

3. Pržite na umjerenoj temperaturi 8-10 minuta, povremeno miješajući. Pri kraju po želji dodajte malo sjeckanog peršuna.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top