Kiflice bez germe

Sastojci: 70 dkg brašna, 2 kašičice soli, 1,5 kašičica šećera, 1 prašak za pecivo, 2 mala sirna namaza, 2 dl mlijeka, 1 dl ulja, 2 dl jogurta, 1 jaje.

kiflice punjene

1. Promiješati u većoj posudi brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodati sirni namaz i jaje, pa uz postepeno miješanje mikserom dodavati ostale mokre sastojke.
2. Potom tijesto istresti na dobro pobrašnjenu radnu površinu pa ga kratko premijesiti rukama i podijeliti na četiri jednaka komada.
3. Svaki komad odmah razvaljati u krug pa rezati na osam trokuta, po želji staviti fil, zarolati u male kiflice i slagati u lim na papir za pečenje. Premazati ih razmućenim jajetom. Peći na 180 stepeni.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top