Kako na brzinu odlediti meso?

Foto: Pixabay

Ako ste zaboravili izvaditi meso iz zamrzivača koje planirate pripremiti za ručak, nudimo vam odličan savjet kako za tren oko obaviti ovu naizgled nemoguću misiju.

Za odmrzavanje mesa u hladnjaku trebaće vam 8 sati, na sobnoj temperaturi upola manje, ali sa ovim trikom to možete učiniti za samo 5 minuta.

Trik odmrzavanja ne uključuje korištenje mikrovalne pećnice.

Odmrzavanje u mikrovalnoj pećnici vrlo je popularan, ali rizičan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vrijeme za koje ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuhati, piše zadovoljna.hr.

Umjesto toga uzmite 2 metalna lonca, komad mesa, prozirnu plastičnu foliju i vodu sa česme.

Postupak:

Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu vrećicu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.

U drugi lonac naspite vruću vodu,te pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produžiti vrijeme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle.

Izvadite meso iz vrećice i pripremite na uobičajen način.

Zašto je ovaj trik dobar?

Metal, a posebno aluminijum odličan je provodnik topline. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji sa masom vode koja pritišće površinu proteina brže će dostići sobnu temperaturu.

Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mljeveno meso koje je razvučeno tanko.

scroll to top