Japanska jabuka – izvor zdravlja

Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli. Sazrijevanjem, plod postaje sočan, sladak i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom.

Za njih se može reći da su pravi izvor zdravlja.

Plodovi su bogati vitaminom C i A i sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe, zbog čega blagotvorno djeluju i na probavu. Obilje vlakana u njoj je čine saveznikom digestivnog trakta. Podstiče rad crijeva što za rezultat ima izbacivanje toksina iz tijela, a uspješno rješava problem opstipacije.

Ljekovito djeluje kod bolesti želuca, crijeva, kod liječenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, djeluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača cjelokupni imuni sistem.

Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21 posto preporučivog dnevnog unosa ovog vitamina. Korištenje voća bogatog vitaminom C jača imuni sistem, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.

Predstavlja sjajan lijek za zaustavljanje krvarenja i protiv pucanja kapilara. Ukoliko ih jedete tokom zime budite sigurni da ćete biti zaštićeni od prehlada i gripa. Ova voćka se preporučuje i osobama koje imaju problema sa venama.

Japanska jabuka kaki ima dosta i vitamina A koji blagotvorno utiče na kožu. Pored njega, koncentracija beta-karotena, luteina i likopena dat će joj pravi prirodni tretman podmlađivanja, i spriječiti znakove preranog starenja poput bora, staračkih pjega, podočnjaka i opuštenih mišića.  

Redakcija

Next Post

Šta će se dogoditi ako mjesec dana jedete dvije banane dnevno?

sri jan 22 , 2020
Banane su omiljena hrana majmuna, što i nije tako čudno, budući da su vrlo ukusne i hranjive, a osim toga, prava su riznica odličnih tvari! Nutricionisti tvrde da za samo mjesec dana od kada počnete jesti dvije banane dnevno, zdravstveno stanje bi vam se trebalo značajno poboljšati! Banane sadrže vrlo […]