Grčka salata s makaronima

Sastojci:

450 g makarona,

1,5 šolja oguljenog i isjeckanog krastavca,

2 isjeckana paradajza,

1 šolja isjeckanog feta sira,

pola šolje tanko isječenog crvenog luka,

četvrtina šolje isjeckanog mladog luka,

četvrtina šolje isjeckanih maslina,

2 kašičice origana.

Sos za salatu:

Pola šolje bujona od piletine ili povrća,

2 kašike maslinovog ulja,

1 kašika limunovog soka,

1 kašičica senfa,

1 kašičica šećera,

1 kašičica izgnječenog bijelog luka,

četvrina kašičice bibera.

Priprema:

Skuhati makarone u slanoj vodi.

Skuhane makarone isprati hladnom vodom i dobro ih ocijediti.

U velikoj zdjeli tjesteninu pomiješati sa svim sastojcima i ostaviti ih sa strane.

U manjoj zdjeli pomiješati sve sastojke za sos.

Zatim preliti sos preko makarona i dobro promiješati.

Staviti u frižider sat prije serviranja.

scroll to top