Grad nastavlja subvencionirati mlade privrednike i poljoprivrednike

Uprava Grada Konjica i BBi Banka produžili su rok za realizaciju subvencionirane linije mladih u oblasti privrede i poljoprivrede.

Uz povoljne programe stambenog finansiranja za mlade po stopi od nula posto i finansiranja poljoprivrede po stopi od nula posto, Grad Konjic i BBI banka produžili su rok za realizaciju subvencionirane linije za privredne subjekte kroz Javni poziv privrednim subjektima sa sjedištem na području Konjica.

U okviru programa aktivne politike zapošljavanja Grad Konjic je obezbijedio sredstva na ime podrške privrednim subjektima sa području Konjica, kroz subvencioniranje kamatne stope na kratkoročne i dugoročne kredite.

Cilj je održavanje postojećeg nivoa privrednih aktivnosti, novih investicija za proširenje proizvodnje, povećanja zaposlenosti i pokretanja novih biznisa, te povećanje izvoza.

Privrednicima su na raspolaganju povoljna sredstava za poslovanje, po stopi od nula posto za kratkoročne i jedan posto za dugoročne kredite.

Rok za podnošenje prijava je produžen do utroška odobrenih sredstava za subvencije Grada Konjica. Javni poziv dostupan je na linku.

scroll to top