Gastronomsko putovanje: Palačinci na meksički način

Sastojci:

8-10 palačinaka,

250 g mljevenog mesa,

pola crvene i zelene paprike,

kukuruz,

malo graha iz limenke,

glavica luka,

malo paradajza u umaku,

so,

biber,

kari.

Priprema:

1. Palačinke napraviti kao i obično, samo bez slatkih dodataka.
2. Na luku prodinstati meso dok ne bude zrnasto, a potom mu dodati na trakice isjeckanu papriku te paradajz, koji ćete malo zgnječiti rukom.
3. Začiniti solju, dodati biber, kari, malo crnog vina i supe ili vode. Neka se dinsta četrdesetak minuta.
4. Kad je gotovo, umiješati kukuruz, grah, sačekati da prokuha i fil je pripremljen.
5. Gotovom smjesom puniti palačinke, zamotati i pripremiti za pohovanje. Prvo ih uvaljati u brašno, potom u jaja pa u prezle.
6. Palačinke poslužiti s kašikom vrhnja, sosom i uz salatu od kupusa, paprike i paradajza.

(Kuharica)

Redakcija

Next Post

Zašto treba češće jesti narandže?

pon jan 27 , 2020
Donosimo vam 7 razloga zašto bismo narandže trebali jesti češće. Snižavaju holesterol Visoka koncentracija hesperidina u unutarnjoj kori narandže smatra se korisnom za snižavanje lošeg holesterola. Pomažu uravnotežiti krvni pritisak Prema posljednjim istraživanjima, utvrđeno je kako magnezij, koji se u velikim količinama nalazi unutar narandži, ima sposobnost smanjiti visoki krvni […]