Dan peciva i plodova zemlje: Mali kuhari učili kako pripremati pecivo

U Kući solidarnosti Gornja Lipnica kod Tuzle organizovano je obilježavanje ”Dana peciva i plodova zemlje” u saradnji sa JU Osnovna škola Lipnica.

Ovogodišnji program podijeljen je u tri cjeline, te su učenici područne škole Lipnica u prvom dijelu programa imali priliku upoznati se sa vrstama, te značajem plodova zemlje za život i opstanak čovjeka.

U drugom dijelu programa organizovana je praktična radionica pripremanja peciva. Učenici su uz pomoć Ljiljane Antić, Azre Nalović i Alme Selimović naučili kako se mijesi i oblikuje tijesto, te su pripremili palačinke, koje su nakon pripreme imali priliku i da probaju.

Na kraju programa učenici su recitovali pjesme o temi plodova zemlje. Za izradu prigodnih panoa sa motivima plodova zemlje i jeseni zaslužni su polaznici dječijih radionica ”Leptirić”, koje vodi nastavnica Suzana Ostojić.

scroll to top