Buredžici za ručak

Sastojci: 500 g brašna, malo soli, biber, 300 ml vode, 500 g mljevene janjetine, ulje, 4 režnja bijelog luka, 500 ml jogurta.

Priprema:

1. Od brašna, soli i mlake vode zamijesite tijesto, podijelite ga na nekoliko dijelova pa svaku kuglicu premažite uljem i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
2. Mljevenu janjetinu začinite, pa sve dobro izmiješajte.
3. Svaku kuglicu tijesta najprije malo razvaljajte, a zatim razvucite rukama od sredine prema vani. Nauljite i pospite filom, pa zarolajte.
4. Složite u podmazan lim za pečenje i premažite tijesto s malo otopljenog maslaca, pa izrežite na komade veličine zalogaja.
5. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu usitnite bijeli luk i pomiješajte sa jogurtom.
6. Gotove buredžike prelijte pripremljenim jogurtom pa zapecite još minut-dva. Poslužite toplo.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top